Dengarkan lagu Dendam Wanita nyanyian LOCA B dengan lirik

Dendam Wanita

LOCA B25 Jan 2019

Lirik Dendam Wanita

Dendam wanita buat dunia berputar

Dendam wanita buat kau makan kata

Menukar realiti macam tukar channel TV

Jangan kata notis, amaran ku tak kasi

 

Berat, hati aku sudah sarat

Mengandungi sampah yang terkumpul hidup dalam masyarakat

Larat, tak bisa jadi ubat

Selama ni kularatkan diri, sekarang tersumbat

 

Aku wanita, jadi hidup aku sukar dari mula

Tiket percuma hanya pada yang ada bebola

Jalan pergi pasar, tiada siapa yang kata

"Emm, besarnya dada dia", pakai kemeja pun jadi lah

 

Tanpa undangan, tangan dia mencapai badan

Macam aku rumah terbuka, layan macam boneka

Kalau aku balas semula kau panggil murah, sudah

 

Dendam wanita buat dunia berputar

Dendam wanita buat kau makan kata

Menukar realiti macam tukar channel TV

Jangan kata notis, amaran ku tak kasi

 

Kau suruh angkat tangan kiri, aku angkat tangan kiri

Bila nak gerak sendiri kena serangan tradisi

Dah lupa diri ke?

Perempuan ke betina?

Aku hanya target murka, target orang campak cuka

 

Pakai baju apa pun orang akan berkata

Siapa sangka kerna gunungku, badan binasa

Aku memang macam gunung, anjing banyak menghurung

Menyalak, tapi bukannya aku boleh gerak

 

Semak-semak hati aku retak

Kerna orang paksa aku menari ikut rentak

Silap-silap aku menari pun kena hentak

Setiap pergerakan dan langkah hanya bawa puak

 

Yang tak senang hati

Ceraikan aku talak tiga dari dunia patriarki ini

 

Dendam wanita buat dunia berputar

Dendam wanita buat kau makan kata

Menukar realiti macam tukar channel TV

Jangan kata notis, amaran ku tak kasi

 

Yuna kena sound tunjuk kaki

Sound kerna dia menyanyi

Sound kerna turban dia tak mencukupi syarat

 

Isyarat, bahasa kita patut guna 'tuk berkomunikasi

Kena jadi OKU, baru boleh jadi somebody help you

Help me

Help all the girls and women to be free

 

Aku tidak mahu kau punya ekspektasi

Curah harapan engkau pada diri ini

Jadi anak Mithali, isteri Mithali, ibu Mithali

Siapa lelaki namanya Mithali, meh sini

Jadi mahram aku bagi orang puas hati

Please, yo

 

Dendam wanita buat dunia berputar

Dendam wanita buat kau makan kata

Menukar realiti macam tukar channel TV

Jangan kata notis, amaran ku tak kasi

 

You know that? You can never colour me

Warna rambut aku tukar setiap hari

Biar hati ini tidak ceria

Tapi fizikalku berwarna

Warna kulit kuning langsat

Bila berjemur jadi coklat

Aku tidak lagi terpedaya, dengan krim pencerah

 

Fair and Lovely got nothing on me, brah

Aku pandang cermin aku selesa, pandang cermin aku tak kesah

Pandang cermin aku suka, bangga, dengan wanita depan mata

Aku berdiri atas bara api menukar tradisi

 

Dendam wanita buat dunia berputar

Dendam wanita buat kau makan kata

Menukar realiti macam tukar channel TV

 

Jangan kata notis, amaran ku tak kasi

Komen untuk Dendam Wanita (34)

Z A๐ŸŽงR U L
Z A๐ŸŽงR U L

๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’–๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’–๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’–๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’–๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’–๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’–๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’–๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’–๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’–๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐ŸคŽ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ

harunsha
harunsha

Good lyric , dilemma seorg wanita.๐Ÿ’‹

kl
kl

ok best

azzahramli
azzahramli

ada ja lirik

lyesa
lyesa

Pakai baju apa pun orang akan berkata Siapa sangka kerna gunungku, badan binasa Aku memang macam gunung, anjing banyak menghurung Menyalak, tapi bukannya aku boleh gerak โค๏ธ๐Ÿคช

VicaraOlivia Joseph
VicaraOlivia Joseph

nice.. love it

fefatin
fefatin

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐ŸŒทKECIK ๐ŸŒท
๐ŸŒทKECIK ๐ŸŒท

harap ada la liriknya xlama lagi๐Ÿ˜…

๐ŸŒทKECIK ๐ŸŒท
๐ŸŒทKECIK ๐ŸŒท

โ™ฅ๏ธโ™ฅ๏ธ๐Ÿ”ฅ

wada
wada

๐Ÿ˜ love you loca ๐Ÿ˜